Avem la dispoziție o varietate de alimente concentrate în nutrienți de calitate și alți compuși cu efecte pozitive pentru organism. Cu toate acestea, unele sunt încă necunoscute, așa cum este cazul acestei flori, care este un superaliment recomandat a fi inclus în meniul zilnic.
Floarea de dovleac: gustoasă și foarte sănătoasă
Floarea de dovleac, cu o culoare galbenă intensă, este un aliment excelent pe care putem începe să îl includem pe masa noastră zilnică, dacă nu am făcut-o deja.
În Mexic, este un ingredient comun în multe feluri de mâncare pe care am avut plăcerea să le gust. Are o aromă ușoară și o consistență fragedă care îi permite să fie folosită în diferite feluri de mâncare, fie că este umplută, sărată sau în alte preparate.
Floarea de dovleac este concentrată în fitochimicale cu efecte antiinflamatoare și antioxidante asupra organismului nostru; și se remarcă prin prezența flavonoidelor, antocianilor și a altor compuși benefici.
Deși multe flori sunt deja folosite ca ingrediente culinare, realitatea este că nu se cunoaște posibilitatea de a folosi floarea de dovleac ca și cum ar fi o legumă, pentru a pregăti diverse preparate și a obține multiple beneficii.
Din acest motiv, un studiu recent a compilat efectele sale asupra organismului și caracteristicile sale, demonstrând că este o sursă superalimentară de acizi grași esențiali, potasiu, calciu și compuși fenolici.
De asemenea, studiul evidențiază utilitatea sa ca medicament pentru tratarea rănilor, a bolilor cardiovasculare și gastrointestinale, a anemiei, a infecțiilor urinare și a paraziților intestinali.
Florile de dovleac sunt un superaliment ușor de adăugat în dieta noastră, deoarece sunt folosite ca o legumă ca oricare alta și se combină ușor cu diferite ingrediente, fiind excelente cu brânză, ceapă sau în omletă.