Iaurtul este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma; cu toate acestea, găsim și alternative care lasă mult de dorit în ceea ce privește calitatea nutrițională. În mijlocul unei mari varietăți de opțiuni din care poți alege, îți arătăm care este cel mai bun iaurt pe care să îl adaugi în dieta ta, potrivit unui nutriționist.
Iaurtul ideal pentru o alimentație sănătoasă
Iaurtul poate oferi nu doar proteine de calitate, care să fie ușor de săturat, ci și calciu, vitamina D și alți nutrienți benefici, cum ar fi potasiul și fosforul.
Pe de altă parte, în funcție de alternativa aleasă, putem încorpora microorganisme benefice pentru sănătatea intestinală și pentru sistemul imunitar, cum ar fi probioticele.
Cu toate acestea, putem adăuga și multe calorii derivate din zaharuri, dacă nu alegem un iaurt adecvat. De aceea, în calitate de nutriționist, vă voi dezvălui care este cel mai bun iaurt pe care să îl adăugați la o dietă de calitate și să obțineți numai beneficii din consumul acestuia.
Este vorba despre un iaurt natural, fără adaos de zaharuri și fără arome, fiind recomandat să nu fie pasteurizat după fermentare, pentru că astfel se garantează prezența probioticelor.
Această variantă este cea mai de bază alternativă dintre toate iaurturile disponibile, putând fi chiar un iaurt de casă sau un iaurt făcut cu mâinile noastre doar din lapte și fermenți, deoarece alternativele cu adaos de fructe sau cereale, precum și arome, sunt surse de zaharuri adăugate pentru organism și nu respectă regula 3-4-3 care ar trebui să ne ghideze alegerea în supermarket.
O altă opțiune bună este iaurtul grecesc, care, deși este mai bogat în grăsimi decât iaurtul natural, este o alternativă pe care o putem folosi, având întotdeauna grijă să alegem alternative fără adaos de zahăr și arome.
Este cel mai bun iaurt recomandat de nutriționiști, care este o alternativă excelentă pentru a ne adăuga la dietă și a ne sătura cu nutrienți buni.