Toxinele se găsesc în alimente, în aer, în haine, în cosmetice, în jucării și în mobilier, printre altele. Atunci când organismul intră în contact cu toxinele, acesta dorește să le descompună. Atunci când nu reușește să facă acest lucru, toxinele sunt stocate în țesuturi, unde pot provoca reacții inflamatorii și ne pot afecta celulele în funcționarea sistemului nervos și pot afecta echilibrul hormonal. Toxinele nu vă îmbolnăvesc imediat. Atunci când sunteți în contact cu toxinele pentru o perioadă lungă de timp și în mod regulat, acestea se pot acumula și cresc într-adevăr riscul de probleme de sănătate.
Prin urmare, este important să fiți conștienți de momentul în care intrați cu toții în contact cu toxinele, cum să le evitați pe cât posibil și ce puteți face în legătură cu acestea pentru a vă asigura că vă afectează sănătatea cât mai puțin posibil.
Alimente și băuturi
Pentru a ingera cât mai puține toxine, este important să consumați cât mai multe alimente neprocesate. Evitați alimentele și băuturile procesate care conțin zahăr, grăsimi procesate și îndulcitori artificiali. În plus, alegeți, ori de câte ori este posibil, fructe și legume organice, care nu au fost stropite cu substanțe chimice care conțin multe toxine. Acest lucru se datorează faptului că pesticidele de pe fructe și legume nu se află doar la exterior, ci sunt și absorbite. Carnea și peștele conțin, de asemenea, toxine. Deșeurile sunt aruncate în mare și acest lucru afectează în principal peștii prădători mari. Aceștia mănâncă peștii mici, astfel încât toxinele se acumulează în peștii prădători. Prin urmare, alegeți pești mici, cum ar fi heringul și sardina, mai degrabă decât tonul, de exemplu. Dacă mâncați carne, alegeți carne organică. Animalele din fermele industriale primesc antibiotice, care ajung în carne, dar și în produse precum laptele și ouăle. Animalele dintr-o fermă ecologică folosesc mult mai puține antibiotice.
Plastic
O mare parte din sticlele și ambalajele din plastic, precum și interiorul cutiilor de conserve conțin plastifiantul bisfenol A (BPA). Această substanță chimică poate ajunge în alimentele și băuturile care intră în contact cu ea. Prin urmare, limitați pe cât posibil alimentele și băuturile ambalate în plastic și cutii de conserve, ci alegeți mai degrabă sticla, de exemplu.
Produse cosmetice
Cosmeticele și produsele de îngrijire personală fabricate chimic, cum ar fi deodorantele, folosesc toxine, inclusiv parabeni și aluminiu, care sunt o presiune asupra organismului. Pentru a le evita, este indicat să folosiți cât mai multe produse naturale care nu conțin aceste substanțe chimice. Acest lucru include produsele chimice de curățare care pot fi înlocuite cu alternative sau opțiuni naturale, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, sucul de lămâie și oțetul.
Materiale textile
Textilele sunt, de asemenea, o sursă de toxine. Îmbrăcămintea și mobilierul confecționate din textile conțin diverse substanțe chimice, cum ar fi coloranți și parfumuri, dar și pesticide, hidrofuge, agenți de înmuiere și agenți care combat mirosurile. În contact cu pielea, aceste substanțe pot pătrunde în ea și pot provoca imediat o reacție precum iritații sau mâncărimi. Pe termen lung, aceste toxine pot provoca un dezechilibru hormonal și, la fel ca alte toxine, pot provoca daune organismului dumneavoastră. Prin urmare, spălați întotdeauna haine noi; acest lucru va asigura dispariția unei părți din substanțe. În mod ideal, evitați pe cât posibil materialele sintetice și alegeți materiale care sunt mai puțin prelucrate, cum ar fi lâna, inul, mătasea și bumbacul. De asemenea, pe piață există din ce în ce mai multe mărci sustenabile cu etichetă care vând haine și mobilier sigure și fără toxine.
În concluzie
În această lume toxică, este imposibil să evităm complet expunerea la toxine. Cu toate acestea, conștientizarea și sfaturile menționate mai sus vă pot ajuta să reduceți foarte mult expunerea la toxine. Pentru a minimiza efectele toxinelor, un organism sănătos și un sistem imunitar, un ficat și un intestin bine funcționat sunt foarte importante. Asigură-ți un sistem imunitar funcțional, un ficat sănătos și intestine sănătoase printr-un stil de viață sănătos și cu ajutorul nutrienților potriviți și îmbunătățește-ți astfel starea generală de sănătate.
De asemenea, este bine să luați zilnic suficiente tipuri diferite de antioxidanți. Mâncați multe fructe și legume diferite. Sau luați un complex antioxidant bun, cum ar fi Advanced Antioxidant Complex. Antioxidanții ajută la neutralizarea daunelor, cum ar fi cele cauzate de toxine, în organism. Astfel, ei ajută ca celulele, țesuturile și organele să fie mai puțin afectate. Ceea ce, la rândul său, ajută împotriva îmbătrânirii.