Monacolina K este un constituent al drojdiei roșii de orez. Drojdia roșie de orez este originară din China. În urmă cu mai bine de 2000 de ani, oamenii au început să fermenteze orezul alb cu drojdia Monascus purpureus în sud-estul Chinei. Fermentarea conferă orezului o culoare roșie intensă și creează, de asemenea, diverse substanțe bioactive, cum ar fi saponine, steroli și izoflavone. Cea mai importantă substanță creată este monacolina K.
În acest blog, vă vom spune mai multe despre efectele drojdiei roșii de orez și despre compusul monacolin K.
Efectul drojdiei roșii de orez și al monacolinei K
Mai multe studii arată că monacolina K din drojdia roșie de orez, în doză de 10 mg, ajută la menținerea unui nivel normal al colesterolului. În majoritatea cazurilor, drojdia de orez roșu este mai bine tolerată decât medicamentele obișnuite pentru colesterol. Aceste medicamente obișnuite conțin o singură substanță activă în doze mari, în timp ce drojdia roșie de orez conține o combinație de mai multe substanțe active în doze mici, cu același efect. Și, foarte important, toate substanțele sunt naturale! Astfel, monacolina K este considerată cea mai importantă substanță pentru colesterol.
Utilizarea monacolinei K
Pentru a utiliza monacolin K, este important să alegeți un supliment de înaltă calitate. Începând cu 22 iunie 2022, noua legislație europeană prevede că un produs din drojdie roșie de orez poate conține în continuare maximum 3 mg de monacolin K pe doză zilnică*. Pentru o eficacitate optimă a monacolinei K din drojdia roșie de orez, este important să alegeți un supliment de înaltă calitate care, pe lângă monacolina K, să conțină și coenzima Q10. Acest lucru se datorează faptului că monacolina K poate bloca producția de Q10; un supliment prevăzut cu ambele substanțe previne apariția disconfortului.